Zsarnai Krisztián esperes

A körzet tisztségviselői – Nyíregyházi Evangélikus EgyházközségZsarnai Krisztián vagyok. Budapesten láttam meg a napvilágot 1979. augusztus 23-án. Van egy húgom, aki 5 évvel fiatalabb, mint én. 1992-ben kerültem kapcsolatba a pesterzsébeti gyülekezettel, ti. édesanyám kérésére ebben a gyülekezetben konfirmáltam. A gyülekezet közössége annyira megragadott, hogy maradtam az ifjúsági körbe, de még nem ismertem az Úr Jézust személyes Megváltómként. 1995-ben, Tóalmáson egy ifjúsági héten szólított meg Isten Igéje a Jelenések könyve 3,16-ból:
„Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból”,
s akkor megvallottam bűneimet és új életet nyerhettem Jézus Krisztusban.
Az akkori elképzeléseimet (autószerelőnek tanultam) Isten felülírta, s az evangélikus teológiára vezetett az Ézsaiás könyve 40,31-ben (“Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”) olvasható Ige által 1999-ben. Itt ismerhettem meg feleségemet, s kötöttük össze az életünket 2006-ban. 2007-ben szentelt fel bennünket Dr. Fabiny Tamás püspök úr, és helyezett mindkettőnket Nyíregyházára, az V. körzet területére, ill. feleségemet az evangélikus általános iskolába, mint iskolalelkészt. Isten eddig négy gyermekkel ajándékozott meg és szolgálhatunk örömmel a gyülekezet közösségében.
2012-ben választottak meg és kaptam bizalmat a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye Egyházközségeitől, hogy koordináljam Elnöktársammal, Márföldi Istvánnal az egyházmegye életét.
2018-ban újabb bizalmat kaphattam 6 évre, hogy mind a lelki életet, mind az adminisztrációs feladatokat Veczán Lászlóval, Elnöktársammal ellássam. Hálás vagyok a bizalomért, s remélem, Isten hű, engedelmes szolgájaként végezhetem a rámbízottakat.